Om Jomfrubakken

Historien om Jomfrubakken er lang og spændende. Jomfrubakken blev opført for mere end 200 år siden og stod færdig i 1807. Ejendommen er en gammel provstegård og var tilknyttet Birgittaklosteret i Mariager. Dengang var der kun to danske klostre, der husede middelalderens Birgittinere. Historien fortæller, at unge kvinder der kom i uføre, blev anbragt på provstegården, hvor munkene tog sag af pigerne og sørgede for at bortadoptere deres børn, så snart de var født. Heraf kommer navnet Jomfrubakken. Stedet grænser op til Hou skoven og Jomfrubakkeskoven som har et samlet areal på 158 ha med en pæn bestand af råvildt, fasaner og harer. 

Som en gammel provstegård har Jomfrubakken også tjent andre formål for gejstligheden og som en institution under det dengang indflydelsesrige Mariager kloster har dørerne stået åbne for mange betydningsfulde personer op igennem tiden. Selvom det ikke kan bevises, siges det at H.C. Andersen engang skulle have overnattet her.

Indehaverne af Jomfrubakken idag er Gitte og Jørgen som selv bor i den gamle hovedbygning. Gitte var som 8-årig på besøg på Jomfrubakken for første gang og lovede sig selv, at det en dag skulle blive hendes – sammen med Jørgen er den drøm gået i opfyldelse. Det har krævet mere end viljestyrke at restaurere/genopbygge stedet til det, det er idag – det er både genetableret og fornyet med lige dele kærlighed og respekt for Jomfrubakkens historie.

Historien

Plantegninger

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.