Mariager - Rosernes By

En gåtur i Mariagers brostens-belagte bykerne er som at træde flere hundrede år tilbage i tiden. Byens historie går da også tilbage til starten af det 15. århundrede, hvor byens kloster blev grundlagt. En opblomstrende handel - bl.a. i kraft af byens havn, gav i 1592 Mariager købstadstatus. Fra Mariager Havn kunne man dengang ikke bare krydse fjorden til Stinesminde, herfra var byen også i kontakt med den store verden. Helt frem til 1960 anløb store skibe havnen med kul til gasværket i Viborg. Kullene blev fragtet med jernbane via Handest/Faarup, - en banestrækning, der i dag er en af landets mest populære Veteranjernbaner.

Stationen ligger på havnen lige ved siden af Danmarks Saltcenter, der er landets eneste oplevelsescenter af sin art.

Herfra udgår også Mariager Fjords "hjuldamper" Svanen, der hele sommeren sejler til Hobro, Hadsund, Bramslev Bakker og Dania.

Mariager og omegn byder således på mange oplevelsesmuligheder. I bymidten ligger Mariager Museum, der fortæller hele byens historie - bl.a. via en flot købmandsbutik anno år 1900. Ikke langt fra bykernen ligger Danmarks største bronzealderhøj Hohøj.

Danmarks 2. Citta Slow by!

I 2011 begyndte der i Mariager et forandringsprojekt, som en gruppe borgere i samarbejde med VisitMariagerfjord – igangsatte. Målet var at undersøge hvordan Mariager med sin maritime kulturarv, den historiske bymidte og de lokale råvarer og produkter kan plejes og løftes, så byens karakter og potentiale bliver mere synligt. Formålet er at fremme byudviklingen, det gode liv samt den lokale erhvervsudvikling og produktion, og dermed skabe grobund for øget bosætning, flere arbejdspladser, mere turisme og større opmærksomhed.

Mariager Turistbureau

Torvet 1, Det Gl. Rådhus
9550 Mariager
Tlf. 7027 1377
info@destinationhimmerland.dk
www.visitmariagerfjord.dk